29 septembrie 2013

old photos


Two portraits after old photos, two graphic styles - the lady is 91 years old now :)  



Natasa




Natasa - I asked her what place she would like me to draw on the background and she picked Paris in the '30s

You can also see this drawing on theydrawandtravel.com

16 septembrie 2013

Sorina



Incepând de ieri, cine dă Like paginii AP-Ilustrații primește un portret/caricatura/desen care va fi postat pe pagină. Dați Like, trimiteți-mi poza și eu fac desenul. Primul portret este al Sorinei :) Urmează Ioana si Andreea.



14 septembrie 2013

Neagu Djuvara







Joi (12 septembrie) la Librăria Humanitas de la Cișmigiu a fost marcată apariția ediției ilustrate a volumului Între Orient şi Occident printr-o întâlnire a publicului cu autorul Neagu Djuvara. La întâlnire nu am ajuns, dar am văzut pozele și mi-am amintit de ceea ce mi s-a părut cel mai exotic în biografia sa - locuirea în Africa pentru o perioadă îndelungată.

Următorul fragment l-am găsit pe neagudjuvara.ro

În 1961, pleacă în Africa, printr-un concurs de împrejurări extrardinar, în Republica Niger cu un contract de doi ani, în calitate de consilier diplomatic şi juridic al Ministerului nigerian al Afacerilor Străine şi, concomitent, profesor de drept internaţional şi de istorie economică, la Universitatea din Niamey. De fapt va prelungi sederea sa in Africa cu totul la 23 de ani, pina in 1984. "Am preferat să prelungesc contractul, pentru ca la 50 de ani nu mai puteam găsi un post similar în Europa", spune cel care avea să îl ănsoțeasca pe președintele Diori Hamandi, inclusiv la înfiintarea Organizatiei Uniunii Africane, de la Addis Abeba din 1963. In timpul celor 23 de ani petrecuți în inima continentului negru, Neagu Djuvara face incursiuni în deșertul Sahara. "Niger este una din cele mai sărace țări din lume. 90% din teritoriu este deșert, iar zonele populate sunt foarte rare. Mergeam kilometri întregi pe mașinile militare și abia dacă zăream o prezență umană", susține Neagu Djuvara.

11 septembrie 2013

Curiosities


O pauză prea lungă pe blogul despre desene...
Dar am revenit :)
De data asta ... Curiosities - o carte ilustrată de Mike Yamada și Victoria Ying, doi ilustratori care au lucrat la realizarea unora dintre cele mai populare filme de animație din ultimii ani.