19 noiembrie 2014

1 noiembrie 2014

L E G O

foto credit


            Am mai văzut din când în când pe internet imagini cu obiecte construite din piese LEGO - construite de adulți și într-un mod ieșit din comun, dar nu am căutat niciodată să aflu mai multe despre aceste jucării, până de curând când a trebuit să fac un flyer pentru organizare unor ateliere pentru copii de educație prin LEGO .



         LEGO a început să existe ca și companie producătoare de jucării în 1932 în Billund, Danemarca, iar sub forma pe care o cunoaștem astăzi din 1947. A fost fondată de către Ole Kirk Christiansen într-un mic atelier de tâmplărie, care inițial producea mobilier și oferea servicii pentru construirea caselor, atelier care a trebuit să se adapteze crizei economice și s-a orientat către producția de jucării. Prima jucărie a fost o rață cu roți și în schimbul ei Christiansen nu a primit bani, ci alimente.





            Câteva lucruri care mi s-au părut interesante despre Lego, citind pe net, sunt următoarele :




             Denumirea LEGO vine de la expresia daneză “l e g   g o d t”, care înseamnă
“ p l a y  w e l l ” - " j o a c ă  b i n e ".

          Piesele lego au fost numite de două ori “jucăria secolului” și din 6 piese se pot face 915 miloane de combinații diferite. Se spune că ar exista destule piese Lego sa fie puse una peste alta până la Luna și înapoi de 5 ori. 

         Nu exista seturi LEGO cu o temă exclusiv militară. Pentru ca Ole Kirk Christiansen nu a vrut să prezinte razboiul într-un mod atractiv copiilor.



             

           In 2014 a fost lansat și filmul The Lego Movie, coproducție americano-australiano-daneză, iar recenziile au fost bune.